ShantiGO - Artvin Karavan Tatili - Borçka Karagöl

Türkiye Kamp Alanları

Artvin Karavan Tatili - Borçka Karagöl

Artvin Karavan Tatili - Borçka Karagöl

Ülkemizde Karagöl olarak bilinen oldukça fazla sayıda mekan olmasına rağmen her mevsime farklı bir renge bürünen doğası ile bizlere farklı bir heyecan katan Artvin’nin Borçka ilçesinde bulunan Karagöl’den bahsetmek istedik.



 

Borçka Karagöl’e nasıl ulaşabilirim?

 

Sahip olduğu doğa güzellikleri ve son yılların en çok ziyaretçi çeken yerlerinden birisi olan Artvin’e aslında pek de uzak sayılmayız. Borçka ilçesinden yapacağınız 27 kilometrelik bir araba yolculuğu ile Karagöl’e ulaşabilirsiniz. Özellikle turizm sezonunda oldukça kalabalık olduğunu belirtmekle birlikte bölgenin her mevsimde gelen ziyaretçilere ayrı bir renk skalası sunduğunu belirtmek isteriz. Günümüzden 200 yıl öncesinde Klaskur ( Aralık) yaylasının bir bölümünün erezyona uğraması ve dere önünü kapatması sebebi ile bu günkü manzara ile karşılaştığımızı söyleyebiliriz.

 

Birbirleri ile çok karıştırılan Artvin Şavşat’da bulunanKaragöl ile ilgili yazımızı buradan okuyabilirsiniz.

 

Karagöl’de ne gibi konaklama alternatifleri mevcut?

 

Eğer karavan kiralama modeli ile tatilinizi devam ettiriyorsanız en az iki gece boyunca gölde rahat bir şekilde konaklama yapabileceğinizi söyleyebiliriz. Çadır veya diğer alternatifler için göle yakın bir arazi üzerinde belirlenmiş alanda kamp kurmanız mümkün oluyor. Eskiden göl kenarında çadır kurulabilirken artık bu imkan mevcut değil. Ayrıca Borçka Karagöl’e gelirken yol üzerinde yerel insanların işletmesini yaptığı pek güzel pansiyonlar mevcut. Burada hem lezzetli yemeklerin tadına bakıp hem de o yörenin insanlarından gezilecek yerlerin yada mekanın öyküsünü dinlemenizi öneririz.

 



Tüm Milli Parklarda olduğu gibi araç ve minibüsler ile giriş yapmanın sembolik denilebilecek bir ücrete tabi olduğunu biliyoruz. Çadır kurmak içinde önceleri alınan kamp ücreti artık alınmıyor. Tesis içerisinde bir adet restorant bulunuyor. Bir çok yemek seçeneğinin bulabileceğiniz işletmede fiyatlar orta seviyede diyebiliriz. Ancak eğer konaklamalı bir tatil düşünüyorsanız mutlaka Borçka merkezden gelirken market alışverişinizi yapmayı unutmayın. Ayrıca çadır kampı düşünenler için bölgenin geceleri serin olabileceğini hatırlatarak yanlarına iyi bir tulum ve mat almalarını hatırlatmak isteriz.

 

Karagöl’de ne gibi aktiviteler yapılabillir?

 

Göl etrafında yürüyüş yapmak ve bölgenin kendine has florasını keşfetmek ilk yapılabilecek aktiviteler arasında geliyor. Bunun için turizm sezonunun başı veya bitişinde sakin olan dönemlerde gelmek oldukça güzel oluyor. Ayrıca gölde bulunan iskelede bir çok konumda birbirinden güzel fotoğraflar çekmeniz mümkün. Yolculuğa başlamadan önce kameranızı yanınıza almanızı öneriyoruz. Ayrıca gölde sandal kiralayarak çıkacağınız gezinti tatilinizin unutamayacağınız anlarından birisi olacaktır.

 

Türkiye’nin gölkenarında kamp yapabileceğiniz en güzel 5 kamp yerini yazdığımız yazımızaburadan ulaşabilirsiniz.

 

Borçka Karagöl gibi ülkemizin nadir güzellikteki lokasyonlarında tatil yapmak istiyorsanız karavan kiralama modeli ile hem ekonomik bir tatil yaparak aynı zamanda konforlu bir yolculuk keyfi yaşayabilirsiniz. Tüm arazi koşullarına ve kişi sayısına göre uygun karavan modellerimize bakmak isterseniz buraya tıklamanız yeterli.