ShantiGO - Türkiye'de Göl Kenarında Karavan Tatili Yapılacak 5 Yer

Türkiye Kamp Alanları

Türkiye'de Göl Kenarında Karavan Tatili Yapılacak 5 Yer

Türkiye'de Göl Kenarında Karavan Tatili Yapılacak 5 Yer

Ülkemizde son yıllarda oldukça popüler hale gelen karavan ile tatile çıkmak, hem size doğada huzurlu bir tatil imkanı sunarken hem de diğer tatil alternatiflerine göre oldukça uygun bütçelere gelmektedir. Bu yazımızda size Türkiye'nin göl kenarındaki en iyi 5 karavan noktasını paylaşmak istedik.

 

Borçka Karagöl, Artvin


Türkiye'nin kuzeydoğusunda yer alan ve ziyaretiniz esnasında yeşilin her tonunu iliklerine kadar hissedeceğiniz enfes bir doğası Borçka Karagöl’ü ilk sıraya almak istedik. Artvin’den yaklaşık 60 km'lik bir yolculuk ile aracınız ile zorlanmadan ulaşabileceğiniz rotada, bir gece geçirmek için bile gitseniz fikrinizi değiştireceğinizi iddia ediyoruz. Maalesef ülkemizde doğal güzelliklerin pek fazla kıymetinin bilinmemesi ile göl kenarında önceden serbest olan kamp yapmak artık yasak. Ancak hemen dibinde bulunan ağaçlık bölgede karavanınız ile oldukça rahat bir şekilde konaklayabilirsiniz. Bölgede pek çok endemik bitki türü mevcut ve göl kenarında bulunan parkurda yürüş yaparak çevreyi keşfetme imkanı da bulabilirsiniz. Ayrıca gölde sandal kiralayarak farklı bir deneyim yaşamanız da mümkün. Fotoğraf makinenizin yanınızda olmasını kesinlikle tavsiye ederiz.



 

Yedigöller Milli Parkı, Bolu

 

Bu sefer rotamızı Batı Karadeniz’de bulunan ve Bolu’ya oldukça yakın mesafede bulunan  Yedigöller Milli Parkı’na çevirdik. 600 hektardan büyük bir alanı kaplayan milli park içerisinde İncegöl, Küçükgöl, Sazlıgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl ve Büyükgöl adı ile anılan yedi adet göl bulunmaktadır. Adını sahip olduğu göllerden alan milli parkın en büyük gölü  Büyükgöl'dür. Türkiye'nin en güzel ormanlarından birisine sahip olan parkın içinde bulunan parkurlarda yürüyüş ve trekking yapma imkanınız varken, çam ağaçlarının kokusu altında yılın her mevsiminde şehrin bunaltıcı havasından kurtulmanız için oldukça iyi bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz. Ayrıca Yedigöller Milli Parkı içinde Köyyeri mevkinde yeni Bizans dönemine ait kalıntıları görerek tatilinize farklı bir yön vermeniz de mümkün. Karavanınız ile kaliteli bir tatil yapmak isterseniz kesinlikle öneriyoruz ancak tedbir olarak yağmurluklarınızı yanınıza almayı unutmayın.



 

Boraboy Gölü, Amasya

 

Doğa ile iç içe tatil yapmak için tercih edebileceğiniz rotalardan birisi de Amasya’nın Boraboy köyünde bulunan ve Taşova ilçesinden 15 km uzakta bulunan Boraboy Gölü’dür. Aslında deprem kuşaklarının ortasında yer alan ülkemizde yer alan heyelan göllerinden birisi olarak anılsa da küçük bir akarsuyu etrafından gelen parçalar ile tıkanması sonucu oluşmuştur. Ülkemizde bulunan set göllerine en güzel örneklerden birisidir. Çevresinde hem karavan hem de çadır için kamp alanı bulunurken sezon zamanında yemek yiyebileceğiniz işletmede bulunmaktadır. Ancak her koşulda hazırlıklı gitmenizi tavsiye ederiz. Bölgede pek çok ender kuş türü ve bitki türünün de bulunduğu Boraboy Gölünün etrafındaki parkurdan çevreyi rahatça gezebilirsiniz. Zümrüt yeşili gölün tadını çıkarmanız dileği ile..


 

 

Karagöl Kamp Alanı, İzmir

 

Ülkemizde bulunan tabiat parkları arasında belkide en temizi diyebileceğimiz Karagöl Kamp Alanı, insana huzur veren ender mekanlardan birisi diyebiliriz. Ülkemizde oldukça fazla sayıda bulunan tipik heyelan göllerinin en güzel örneklerinden birisi. İzmir şehrine 35 km civarında bir uzaklıkta bulunan kamp alanı şehir hayatından uzaklaşmak için oldukça iyi bir seçenek. İçeride herhangi bir işletme bulunmuyor ancak çadır kurmak veya kamp yapmak ücretli. Karavanları ile tatile gelen kişiler için elektrik imkanı da var. Ve gerçekten işletme olarak tuvaletleri ve civarı en temiz işletmelerden birisi durumunda. Gölün üzerine yatmış durumda olan dev söğüt ağaçları ve akşam gün batımında size sunduğu essiz manzara ruhunuzu doyurmak için oldukça yeterli durumda. Eğer ziyaret etmeyi düşünürseniz kamp alanının küçük olmasından dolayı hafta içi gibi daha boş zamanlarda ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.



 

Pürenli Yaylası, Bolu

 

Bu sefer sizi oldukça yüksek rakımlara çıkartmak istedik. Aslında içerisinde belki göl sayılamayacak kadar küçük bir su birikintisi bulundursa da bizim kalbimizi çalan Pürenli Yaylası, Bolu sınırları içerisinde yer alırken Düzce’ye 27 km mesafededir. Yaz aylarında yerel halk tarafından mesire yeri olarak da kullanılan yaylanın bizce en ziyaret edilebilir zamanları kış ve sonbahar ayları diyebiliriz. Yaz aylarında dahi hep serin olan hava koşullarını dikkate alarak gitmenizde fayda olabilir. Bölgede yaban hayvanı popülasyonu oldukça farklı olmakla birlikte her an bir geyik veya karaca ile karşılaşmanız mümkün. İsimini yaylada oldukça fazla bulunan Püren bitkisinden alan yayla karavanınız ile ziyaret etmenizi tavsiye ettiğimiz mekanlardan favorimiz diyebiliriz.



 

Türkiye'nin göl kenarındaki en iyi karavan rotalarını dolaşmak için bir karavana ihtiyacınız var ise firmamızdan hem arazi koşullarına uygun hem de konforlu araçlar için bize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Rezervasyon sistemi ile çalıştığımız için hayalindeki tatile karavan ile çıkmak için acele etmeni tavsiye ederiz.