ShantiGO - Artvin Karavan Tatili - Şavşat Karagöl

Türkiye Kamp Alanları

Artvin Karavan Tatili - Şavşat Karagöl

Artvin Karavan Tatili - Şavşat Karagöl

Bu yazımızda sizlere her gittiğimizde el değmemiş doğası ile bizleri büyüleyen, civardaki yapılaşmalarda betona rastlamadığımız (son olarak yapılan tesis beton yapıldığı için oldukça tepki çekti.) ve Milli Parklar bünyesi içinde koruma altına alınan Artvin bulunan Şavşat Karagöl’den bahsetmek istiyoruz.


Şavşat Karagöl’e nasıl gidilir?


Öncelikle Artvin tarafına daha önce hiç gelmediyseniz yol bulma konusunda mutlaka internet üzerinden veya bilen birisinden destek almanızı tavsiye ederiz. Zira gölün bulunduğu yer diğer konumlara nazaran zor bir lokasyonda bulunmaktadır. Karagöl’e Şavşat merkezden 22 kilometrelik bir araba yolculuğu ile ulaşmanız mümkün. Veliköy yönlendirici tabelalar ve navigasyondan aldığınız destek ile göle ulaşabilirsiniz.




Kamp alanı içerisinde ne gibi imkanlar var?


Şavşat Karagöl Milli Park sınırları içerisinde yer aldığı için diğer bölgelerdeki gibi girişlerin ücretli olduğunu belirtelim. İşletme içerisinde bir adet bungalov tarzı konaklama imkanı veren işletme bulunuyor. Ve bazı dönemlerde küçük bir market işletiliyor. Ancak güncel durumlara erişim çok zor olduğu için mutlaka gelirken Şavşat merkezden tüm ihtiyaçlarınızı karşılamalısınız. Kamp yapılacak alanın temizli ve düzeni oldukça kusursuz durumda. Lakin göl koruma altında olduğu için tam olarak kenarında bir konaklamaya izin verilmiyor. Son olarak tuvalet ve su imkanı gelen ziyaretçiler için temiz bir şekilde sağlanıyor. Kamp alanında karavanınız için elektrik hizmeti olmadığı söyleyelim lakin işletme ile güzel bir konuşma ile alınabileceği kanısı içindeyiz.


Türkiye’nin göl kenarında bulunan en güzel 5 kamp alanını sizler için listelediğimiz yazımıza buradan ulaşabilirsiniz.


Zaman geçirmek için ne gibi aktiviteler yapılabilir?


Şehrin betonundan ve gürültüsünden kaçmak için ülkemizin en ideal noktalarından birisi olan Şavşat Karagöl’ün anıldığı bir diğer isim ise Sakin Şehir. Beton yapılaşmasına ve o kalabalık ziyaretçi akınlarına pek rastlanmayan yerde yapılacak aktivitelerden en güzel göl kenarındaki parkurlarda trekking yapmak. Civardaki yaylalarda da gezintiye çıkabilirsiniz. Ancak ufak bir hatırlatma yapmak gerekirse bölgede yabani hayvan popülasyonunun fazla olduğu ve bunlarla karşılaşma ihtimalini her an aklınızda bulundurmanızı tavsiye ederiz. Dilerseniz göl içerisinde sandal kiralayarak gezintiye çıkmanızda yapılabilecek aktivitelerden bir diğeri. Şavşat’da bulunan Tibet Kilisesinin halen ayakta duran bir kısmını ise gitmeden mutlaka görmelisiniz.




Şavşat Karagöl gibi ülkemizin ücra köşelerinde kalmış ender yerlerinde ekonomik bir tatil arayışı içindeyseniz karavan kiralama seçeneklerini araştırmanızı tavsiye ederiz. Her arazi koşuluna uygun karavan modellerimize ulaşmak için buraya tıklayabilirsiniz.