ShantiGO - Tatilinize Uygun Karavan Seçimi Nasıl Olmalı?

Blog

Tatilinize Uygun Karavan Seçimi Nasıl Olmalı?

Tatilinize Uygun Karavan Seçimi Nasıl Olmalı?

Son yılların en popüler tatil seçeneklerinden birisi olan karavan kiralayarak tatile çıkarken size ve tatilinize uygun karavan seçiminin nasıl olması gerektiği hakkında bir yazı yazmak istedik. 

Kaç kişi tatil yapmak istiyorsunuz?

İlk olarak karavan seçiminizi yapmanız gerekirken filtreleme yapmanız için ihtiyaçlarınız ve istekleriniz doğrultusunda bir listeniz olması gerektiğini söyleyebiliriz. Bu noktada karavan tatiline kaç kişi çıkacağınız en önemli kriterlerden birisidir. Aileniz ile düşündüğünüz üç kişilik bir tatil için doblo karavan olarak da adlandırılan karavan tipi uygun olabilirken kişi sayısının artması durumunda Fiat Ducato, Peugeot Boxer, Citroen Jumper gibi metrekaresi büyük sonradan karavan yaşamına uygun hale getirilen araçlar daha uygun olacaktır. Alanın genişlemesi sonunca hem konfor alanının arttığını hem de karavanda bulunan imkanların daha konforlu hale geldiğini söylemek gerekir.

 Karavan kiralarken dikkat etmen gerekenlerden bahsettiğimiz yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsin.

 Tatil yapacağınız yer neresi?

Kişi sayısının ardından tatil lokasyonunu seçmeniz ve kiralayacağınız aracın kullanım şartlarının buna uygun olması önemli bir diğer husus oluyor. Arazi içinde yapacağınız bir tatil için son yıllarda oldukça popüler olan 4x4 araçları tercih etmek mantıklı olacaktır. Seçtiğiniz aracın üzerinde kullanılan lastiklere de oldukça önemli. Bu tip tatillerde kiralayacağınız karavanlarda Goodrich zenginleştirilmiş lastik kullanan firmaları tercih etmenizi tavsiye edebiliriz. Bu tip lastikler özel doğa koşullarına göre geliştirildikleri için zorlu arazi koşullarında lüks bir karavan ile güzel bir tatilin keyfini sürebilirsiniz. 

Klasik karavan ile tatil yapılabilir mi?

Kendinize uygun karavan seçimi konusunda, 2 kişilik hafta sonu kaçamakları veya özel günler içinde oldukça fazla kullanılan karavan kiralama modelinde dikkatleri üzerinize çekmek isterseniz klasik model halk arasında Volkswagen T2 olarak da bilinen karavan bizce en ideal seçeneklerden birisi. Ancak bu tip karavanların hem kilometre olarak biraz yüksek olması hem de model olarak eski olması sebebi ile uzak rotalar biraz zor görünüyor. Eğer dağlık bir arazide tatil yapmak isterseniz bu tip yaşlı araçların yaş itibari ve donanım olarak size uygun olmayacağını belirtmek isteriz.


Eğer tatiline uygun karavan seçimi konusunda arayış içindeysen bu konuda size yardımcı olabilir. Firmamızda bulunan her tatil tipine uygun karavan modellerine buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.