ShantiGO - Karavan Kiralarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Blog

Karavan Kiralarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Karavan Kiralarken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Son yılların en popüler tatil seçeneklerinden birisi olan karavan ile tatil yapmaya karar verdiniz ve araştırmalara başladınız. Bu yazımızda sizlere karavan kiralarken dikkat etmeniz gereken önemli maddeleri sıralamak istedik.

 

Firmayı iyi araştırdınız mı?

İlk olarak günümüz şartlarını da düşünürsek internet üzerinden yapacağınız kiralık karavan arayışında en çok dikkat edilmesi gereken konu hangi firmadan kiralama yaptığınız diyebiliriz. Pek çok karavan kiralama firmasının bireysel şahısların az sayıda arabaları özensiz bir şekilde kiralama yaptığı biliyoruz. Anlaştığınız firmanın kurumsal bir alt yapıya sahip olması en ufak bir sorun anında yetkili kişilerden destek almanız konusunda oldukça önemli. Firmanın profesyonel olarak bu işi profesyonel olarak yapıyor olması tatiliniz boyunca istediğiniz anda iyi bir destek almanız olarak size geri dönecektir.

 

Karavan temizliği yeterli mi?

Her gün yüzlerce kişinin karavan kiralayarak tatile çıktığını düşünürsek, size uygun aracın temiz olması oldukça önemli bir diğer etken oluyor. Aracın önceki kiralayanları tarafından ne şartlarda kullanıldığını bilmiyoruz. Anlaştığınız firmanın araçların temizlik ve dezenfekte işlemleri iyi yapıyor olması hatta bu işi profesyonel şirketler ile çözüyor olması oldukça önemli. Bireysel kiralama yapan firmalar bu işi kendi yöntemleri ile çözme yoluna giderken, kurumsal bir tercih yapmanız durumunda oldukça temiz araçlar ile karşılaşmanız çok mümkün.



 

Aracın bakımları yapılmış mı?

Karavan kiralama ile yapılan tatilin en büyük avantajlarından birisi istediğiniz lokasyonda oldukça uygun maliyetlerde özgür bir şekilde tatil yapabiliyor olmanızdır. Bazı tatilciler dağ havasını severken bazı kişilerin tercihleri daha sıcak olan deniz kenarları olabiliyor. Kiralayacağınız arabaların bu rotasyonlar arasında oldukça fazla kilometre yaptığını düşünürsek bakımlarının düzgün yapılıyor olması gerekli. Tatilinizi istemediğiniz bir lokasyonda zor şartlarda çekici ile sonlandırmamak veya herhangi mekanik bir arıza ile karşılaşmamak için anlaşacağınız firmaya bu tip soruların sorulmasını gerekirse anladığınız kadarı ile kendinizin kontrol etmesini tavsiye ederiz.

 

Isınma sistemi ne durumda?

Bakımları düzgün yapmayan firmaların araçlarında tatilcilerin birtakım sorunlar ile karşılaştığını sıklıkla görüyoruz. Özellikle kış aylarında karavan ile unutamayacağınız bir tatil yapmak istiyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli kriter aracın ısıtma sistemi diyebiliriz. Seçtiğiniz lokasyonda konaklama yaparken karşılaşacağınız ısınma sorunu veya buna bağlı yakıt sorunları ile tatil keyfinizde hatırlamak istemeyeceğiniz anılar ve deneyimler biriktirmenize neden olabilir.

 

 

 

Motor ve lastik durumları nasıl?

Karavan konaklaması için tercih edilen lokasyonların geneline toprak yol üzerinden ulaşım sağlanıldığını düşünürsek araçların motor ve lastiklerinin üzerine binen baskıyı az çok tahmin edebiliriz. Tercih edeceğiniz firmanın araçları için seçtiği lastikler ve yaptığı motor bakımları, sizin kamp yerinize giderken alacağınız keyfi ve konforu büyük şekilde arttıracaktır. Bireysel kiralama yapan firmaların maliyetten kısarak araçlarına taktıkları lastikler pek çok doğa şartı için uygun değildir. Eğer tatilinizin en zevkli kısmında kriko ile lastik değiştirme deneyimi yaşamayı istemiyorsanız firmaların lastik seçimlerine dikkat etmeniz gerekmektedir.



 

İç tasarım sizin için uygun mu?

Belki de tatilciler için en önemli olan ve karavan kiralarken dikkat etmeniz gereken en önemli maddeye geldik. Yüzlerce aracın içinden bakımlı ve temiz bir araç buldunuz ancak kiralayacağınız firmanın karavan tasarımı sizin için uygun mu? Kurumsal firmaların bu tip tasarımlar yaparken müşteri konforuna önem verdiğini biliyoruz. Karavan ile gideceğiniz tatilde yaşam alanınızın oldukça ufak olması bir dert gibi görünebilir ancak profesyonel tasarımcılar tarafından yapıldığı zaman işin böyle olmayacağına emin olabilirsiniz. İçeride kullanılan malzemenin kalitesi, duş alanı, tuvalet, oturma alanı ve belki de en önemlisi olan saklama dolapları iç tasarımda dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan bazıları.



 

Karavan kiralarken yukarıda saydığımız maddelerin bizim için oldukça önemli olduğunu belirtmek isteriz. Uygun karavan seçimi yapmak sizin tatil kalitenizi ve konforunuzu oldukça arttıracaktır. Sen de kiralayabileceğin araç modellerine ve diğer tüm soruların için buraya tıklayarak bizimle iletişime geçebilirsin.