ShantiGO - Türkiye karavan modelleri

Blog

Türkiye karavan modelleri

Türkiye karavan modelleri

Seyahate, keşfe ve yeni yerler görmeye meraklıysanız karavan deneyimini yaşamalısınız! Uzun bir yolculuk planınız varsa rastgele bir karavan seçmemelisiniz. Seyahate katılacak kişi sayısı, gidilecek yol ve daha birçok unsur, karavanla yapacağınız keşifleri etkiler. Ev konforu sunan lüks karavanlardan günlük temel ihtiyaçları karşılayabilecek basit karavanlara kadar birçok karavan modeli vardır! Karavan hem eviniz hem arabanızdır; ama hangi karavan? Türkiye gibi gezilecek çok yeri olan bir ülkede hangi karavanlar uygundur? Türkiye karavan modelleri nelerdir? İşte en ideal karavan modelleri…

Karavanınız varsa otele, motele ve pansiyona ihtiyacınız olmaz! Zamandan ve mekandan bağımsız olarak seyahat etmenin ve keşfetmenin keyfini yaşarsınız. Ev konforunda mobilyalar, entegre ekipmanlar ve gezilerde ihtiyaç duyabileceğiniz her şey tekerleklerin üzerinde sizi takip eder. Bir karavan, aynı zamanda, iklim şartları ne olursa olsun özgürce gezme ve tatil keyfi yaşatır. Türkiye karavan modelleri, aynı zamanda gezilerdeki konforu da ifade eder. İşte en yaygın karavan modelleri…

Geleneksel (Konvansiyonel) Karavan

En temel tipteki karavanlardır. “Tam gövdeli” yapıda olan geleneksel karavanlar, dört cephe ve bir çardak içerir. Geleneksel karavan uzunlukları 10 metreye kadar olabilir. Boyutuna bağlı olarak bir veya iki akslı olabilmektedir. Geleneksel karavanlarda makul miktarda depolama alanı bulunur.

Çadır Karavan

Çadır karavan ya da çadır römork, hemen hemen her araç ile çekilebilir. Küçük bir aracınız varsa karavan deneyimine çadır karavan ile başlamak mantıklı bir seçim olacaktır. Katlanabilir özelliklerde olabilen bu karavan türü, farklı uzunluklarda tasarlanabilmektedir. Duş, klima, buzdolabı ve sıcak su gibi ekipmanlarla donatılabilir. Küçük çocuklu aileler için avantajlıdır. Kurulumu ve park etmesi kolaydır.

Pop-top Karavan

Tavanı açılır ya da tavanı yükselen karavan türüdür. Geleneksel karavana benzer bir yapıdadır. Tek farkı, yukarı ve aşağı açılır kapanır tavandır. Bu sayede bir miktar tavan boşluğu sağlayarak, daha konforlu bir ortam haline gelebilir. Bunun yanında tavanının kapanması sebebiyle otoyollarda hız yaparken aracı etkileyen rüzgar direnci daha azdır.

Pop-out Karavan

Bu karavanlar, açılır karavanların tüm özelliklerine sahiptir. Bununla birlikte özellikle daha büyük aileler için idealdir. Karavanın uç kısımlarındaki pop-out bölümleri, ek yatak açmak için uygundur. Böylece yatak için oda alanını kullanmaya gerek kalmaz. Pop-out karavan, ek uyku alanlarına ihtiyaç duyan geniş aileler veya gruplar için popüler bir seçimdir.

Kamp Karavanları

Çadır karavanının daha sağlam versiyonudur. Açılır tavanı ve her iki ucunda uzatılabilir çadır iskelelerine sahiptir. Küçük boyutlarına rağmen uygun fiyatlı olan kamp karavanları, konforlu yapısı ile de yaygın olarak tercih edilen karavan modelleri arasında yer alır. Mobilyalı da tasarlanabilmektedir. Birçok araba ile çekilmesi kolaydır.

Motokaravanlar 

“Campervan” olarak da bilinen bu karavan türü, B sınıfı ehliyete sahip kişiler tarafından kullanılabilir. “Karavana dönüştürülmüş panelvan” olarak da tanımlanabilir. Geniş bir hacmi bulunan motokaravan, mutfak ve yatak alanları ile konforlu bir yaşam alanı sağlar. Türkiye karavan modelleri arasında en çok tercih edilen karavan türünden biridir.

Uzun seyahatlere karavanla çıkmak çok keyiflidir. İzole bir tatil tercih edenler için her bütçeye ve her zevke uygun karavan modelleri bulunabilir. Kullanım alanına ve amacına göre karavan modelleri değişiklik gösterir. Türkiye karavan modelleri de farklı özelliklerde konforlu bir kullanıcı deneyimi sağlayan modellerdir.