ShantiGO - Muğla Karavan Tatili - İnbükü Orman Kampı

Türkiye Kamp Alanları

Muğla Karavan Tatili - İnbükü Orman Kampı

Muğla Karavan Tatili - İnbükü Orman Kampı

Bu yazımızda sizlere Türkiye’de karavan ile tatil yapabileceğiniz en güzel yerlerden birisi olan İnbükü Orman Kampı hakkında bir yazı yazmak istedik.

 

İnbükü Orman Kampına nasıl giderim?

Oldukça sessiz ve sakin bir ortamda tatil yapmak isteyenler için muhteşem bir kamp yeri diyebiliriz. Korunmuş doğası ve araç gürültüsünden uzaklaşmak için birebir olan İnbükü Orman Kampı, Marmaris’e 25 km uzaklıkta bulunuyor. Giderken navigasyon konusunda bir çok kaynaktan yararlanmanızı tavsiye ederiz. Kullanılan bazı harita işaretlemelerinin doğru konumu göstermediğini söyleyebiliriz. Yeşil ve mavinin ülkemizdeki en güzel buluşma noktalarından birisi olan kamp yerinde 3 adet farklı koy bulunuyorken sahil şeridinin uzunluğu 5 km civarı kadar diyebiliriz.

 

İşletmenin son durumu nasıl?

Mesafe olarak Çubucak kamp yerinede oldukça yakın olan orman kampında herhangi bir işletmenin bulunmadığını belirtmek isteriz. Bir geceden uzun bir süre geçirmek istiyorsanız yanınıza ihtiyaçlarınızı alıp gitmenizi tavsiye ederiz. 2016 yılından itibaren uzun bir süredir kapalı durumda bulunan işletmenin kapısının kapalı olduğunu söylememiz gerekir ancak yürüme mesafesinde olan sahil şeridine araçsız olarak geçilebiliyor.



 

Türkiye'nin en güzel kamp yerlerinden İnbükü Orman Kampı.

Sahil şeridinin uzun olması ve denizin oldukça temiz, berrak oluşu İnbükü Orman Kampı’nı tavsiye etmemizin en büyük sebepleri. Şnorkel ile yüzmenin oldukça keyifli olduğu belirtirken karşısına çıkacak deniz kestaneleri konusunda ayaklarınızı korumanızı tavsiye ederiz. Kamp yerinin uzun süre kapalı olmasından dolayı yaban domuzu popülasyonunun gece yüksek olduğunu da söyleyebiliriz. Ancak bu canlılar sizin yanınıza gelmeyecek ve sizin sesinizden büyük oranda korkup kaçacaklardır. Türkiye’nin belki de en bakir tatil noktalarından birisi olan İnbükü Orman Kampına gidip huzurlu bir tatil yapmanızı tavsiye ediyoruz.