ShantiGO - Muğla Karavan Tatili - Datça Aktur Kamping

Türkiye Kamp Alanları

Muğla Karavan Tatili - Datça Aktur Kamping

Muğla Karavan Tatili - Datça Aktur Kamping

Ülkemizdeki birbirinden güzel kamp alanlarını sizlere tanıtmaya devam ederken bu yazımızda özellikleri ile birlikte kamp alanından çok bir tatil sitesi adını hak eden Aktur Kamp’dan bahsetmek istedik.

Kamp alanına nasıl giderim?

Datça’nın merkezine 26 kilometre mesafede olan ve içinde barındırdığı özellikleri ile Türkiye’de bulunan kamp alanları arasında bir tatil cenneti diyebileceğimiz Datça Aktur Kamping kesinlikle gidip görmeniz gereken yerlerin arasında. Diğer özelliklerinin bir kenara bırakırsak sadece yaz aylarında nem oranının az olması bile burayı özel yapan nedenlerden birisi. Oldukça büyük bir kamp alanından bahsettiğimiz ve yaz aylarında ortalama odalar hariç 100 karavan ve oldukça fazla sayıda çadır görmeniz mümkün. İşletme olarak misafirleri için pek çok özelliği içinde barındırsa da tatil sitesi içinde pek çok kural olduğunu söylemek isteriz. Kamp alanına gece 22.00’dan sonra misafir girişi yapılmaması ve sabah 08.00’a kadar sessizliğin bozulmamasına özen gösterilmektedir. Bu özelliği nedeni ile oldukça sessiz ve huzurlu bir tatil yapacağınızı söylemek isteriz.


 

Tesis içerisinde ne gibi imkanlar mevcut?

Bunu söyleyeceğimiz hiç aklımıza gelmezdi ancak Datça merkezden gelirken herhangi bir stok yapmanıza ya da alışverişe hiç gerek yok. Tesisin içinde üç adet Migros market bulunuyor. Meyve, sebze alışverişiniz içinse haftanın üç günü kurulan pazardan almanızı tavsiye ederiz. Ancak pazarın erken saatlere kurulup öğleye kadar tükendiğini belirtmek gerekiyor. Bunun yanında sitenin içinde bankamatik, postane, sağlık ocağı, eczane, fırın ve kuaföre kadar pek çok imkanın olduğunu belirtmek gerekiyor. Eğer dışarıdan güzel bir yemek isterseniz alanda bulunan deniz kenarındaki restoranda taze balık ve birbirinden güzel pek çok yemeği uygun fiyatlara yiyebilirsiniz.


 

Kamp alanında ne gibi aktivite imkanları var?

Kamp içerisinde bulunan imkanların üst seviyede olduğunu düşünürsek yapabileceğiniz aktivitelerde aynı şekilde göze çarpıyor. Tesisin içerisinde bulunan rotalarda yürüyüş ve bisiklet turları yapabilirken, tenis kortunda dilediğiniz gibi vakit geçirebilirsiniz. Bu arada 2 adet mavi bayraklı kumsala sahip olan işletmenin, rüzgar sörfü ve dalış yapabileceğiniz bir hizmeti de bulunuyor. Ayrıca Datça Aktur Kamp’a 30 kilometre mesafede bulunan ve bölgenin gözde yerlerinden birisi olan Afrodit’in doğdu kent Knidos gezip görmeniz gereken yerlerin başında geliyor.



Türkiye’nin birbirinden güzel kamp alanlarında tatil keyfi yapmak gerçekten çok kolay. Karavan kiralama modeli ile hem bütçene zarar vermeyecek hem de oldukça konforlu bir şekilde dilediğin yerde tatil yapabilirsin. Sen de karavan modellerine ve fiyat bilgilerine buraya tıklayarak ulaşabilirsin.