ShantiGO - Karavan İle Kış Tatillerine Nasıl Isınılır?

Blog

Karavan İle Kış Tatillerine Nasıl Isınılır?

Karavan İle Kış Tatillerine Nasıl Isınılır?

Karavan kiralayarak tatil yapmak istiyorsanız bu yazımızda dikkat etmeniz gereken en önemli noktalardan birisi olan kış tatillerinde karavanda nasıl ısınılır konusundan bahsetmek istiyoruz. Isınma konusu özellikle kış aylarında iyi bir tatil geçirmeniz için oldukça önemliyken aynı zamanda dikkat etmeniz gereken püf noktalarını sizin için değerlendireceğiz.

 Nelere dikkat etmelisiniz?


Karavanda ısınma sorunu pek çok kiralama yapan insanın başına gelen üzücü olayların başında gelmektedir. Kiralama yaptığınız firmadan aracı alırken kullanımdaki kadar test etme olanağına sahip olmadığınız için tatil yerinize ulaştığınızda bu sorun ile karşılaşmanız çok mümkün. Her ne kadar bu konuda ısıtıcı önemli olsa da aracın yalıtımı bu konuda çok önemli. Sağlıklı bir yalıtıma sahip olmayan karavanlar sizi tatiliniz boyunca ısıtmayacak ancak cebiniz için aynı şeyi söylememiz pek mümkün değil.

 Hangi ısınma tipleri tercih edilmeli?


Karavan sistemlerinde genel olarak üç tür ısınma sistemi karşımıza çıksa da pek çok türü olduğunu söylememiz gerekir. Artık markanın kendi adıyla anılmaya başlayan Webasto ısıtıcılar ve kombi ön planda olsa da, klimalarda sık karşılaşabileceğiniz ısınma türleri arasında. Isınma sistemlerinin araç yakıtlarından beslendiklerini düşünürsek yine yalıtımın iyi olması bu konuda oldukça faydalı olacaktır. Yüksek maliyetlerinden dolayı fazla tercih edilmeyen kombi gerçek anlamda iyi bir kış tatili yapmak istiyorsanız aramanız gereken en iyi ısınma sistemi olduğunu tekrar hatırlatalım. Bu sistem ile aracınızı çalıştırmaya gerek kalmadan ısınma imkanı elde edebilirsiniz.  




Tehlikeli olan ısınma sistemleri neler?


Son olarak iyi ısıtma sistemlerinin yanında gördüğünüz zaman uzaklaşmanız gereken ısınma tiplerinden de bahsetmek istedik. Tüplü ısıtıcı olarak geçen halk arasında LPG ile ısınma sağlayan sistemlerinde kullanıldığını söylemek isteriz. Bu tip ısıtıcılar hem aracın içindeki oksijeni azaltmasından dolayı hem de zorlu doğa koşullarında oldukça tehlikeli olacaktır.

Bu işi profesyonel bir şekilde yapan firmaların araçlarında karavan ısınma sistemlerinin oldukça iyi olduğunu görmekteyiz. Sen de kış tatilinde karavanda iyi bir ısınma sistemi istersen firmamızın karavanlarına da göz atabilirsin. Modeller hakkında bilgi almak için buraya tıklayarak bize ulaşabilirsin.