ShantiGO - Karavan İle Kayak Tatili Yapılabilir Mi?

Blog

Karavan İle Kayak Tatili Yapılabilir Mi?

Karavan İle Kayak Tatili Yapılabilir Mi?

Ülkemizde yaz tatili seçenekleri olduğu kadar kış fırsatlarını da değerlendirmek oldukça cazip bir seçenek. Kiralık karavan ile kayak tatili yapmak birçok tatilci için olmaz dense de biz de en ekonomik ve konforlu seçenekler arasında diyebiliriz.

 Soğuk havada bu mümkün olabilir mi?

Ülkemizin Uludağ, Kartalkaya, Palandöken gibi kış sporlarının favori noktalarına ev sahipliği yaptığı biliyoruz. Ayrıca Saklıkent gibi ekvator çizgisine en yakın tatil noktalarında gündüz kayak yapıp gece deniz kenarında keyifli bir tatil yapmanızda mümkün. Aklınızda karavan ile bu lokasyonlarda soğuk konusunda nasıl bir önlem almanız gerektiği sorusunun dolanması normal. Tatil için karavanınızı kiralayacağınız firmanın karavan yalıtımlarını, ısınma sistemini ve lastik gibi azami önem teşkil eden detaylarını profesyonel olarak çözmüş olması gerekmekte olduğunu hatırlatmak isteriz. Yeterli standartları karşılamayan ve bireysel olarak karavan kiralayan şahıslardan kiralama yapmanız sizi bu tatilin daha başında birçok sorunun kucağına atacaktır. Isınma sistemi gibi aracınızın lastik tercihleri de büyük ölçüde tatilinizi başarı ile tamamlamanızı etkileyecektir.

Karavan kiralamada dikkat etmeniz gereken önemli noktalara değindiğimiz yazımıza buradan ulaşarak bu konuda daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

Otel seçeneğine göre avantajı nedir?

Karavan ile kayak tatilinin, ülkemizdeki kış sporlarının yapıldığı yerlerde gecelik otel ücretlerine istenen fahiş fiyatlara kıyasla en ekonomik tercihlerden birisidir. Otellerin çevrelerinde başka işletme olmamasından kaynaklanarak yemek ve diğer ekstralar için ayrı ücretler talep etmesi bu tatilden birçok kişinin vazgeçmesine sebep olabiliyor. Karavanınız ile gideceğiniz bu tatil seçeneğinde küçük evinizde kendi yemeğinizi kendiniz yapabilirken tatil maliyetini neredeyse yarı yarıya düşürmüş olacaksınız. Bu gibi tasarruflar ile kendinize bir kayak veya snowboard takımı almanız bile mümkün olabilir. Karavan ile kış tatillerinin değinmemiz gereken son noktası ise istediğiniz yere aracınızı park ederek dilediğiniz manzaraya sahip olabilirken kar yağışı altında keyifle kahvenizi yudumlamanın keyfine varabilirsiniz.

Karavan ile kayak tatiline gitme konusunda kararlıysan kiralama yapacağın firmayı iyi seçmeni tavsiye ederiz. Bu tip bir tatil şekline aracınızın ve şartların uygun olması gerektiğini tekrar hatırlatmak istiyoruz. Shantigo ailesi olarak her türlü arazi koşuluna uygun araçlarımıza ve sormak istediğin tüm soruların için bize buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.