ShantiGO - Evcil Hayvanınız İle Karavan Tatilinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Blog

Evcil Hayvanınız İle Karavan Tatilinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Evcil Hayvanınız İle Karavan Tatilinde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Birçoğumuz tatil planları yaparken, canımız hatta ciğerimiz olan, pek çoğumuzun çocukları gibi sevdiği dostlarımızı nereye bırakırız? Hatta yanımızda götürebilir miyiz? Sorularını soruyor. Bu yazımızda size evcil hayvanınız ile karavan tatiline çıkarken dikkat etmeniz gereken önemli noktalardan bahsetmek istedik.

Karavanda canı sıkılır mı? 

İlk olarak evcil hayvanınızı yanınızda tatile götürmek istiyorsanız, dostunuzun bu tatil tipine uygun olup olmadığına karar vermeniz gerekiyor. Ev gibi metrekaresi oldukça geniş bir alandan daha mütevazı bir yaşam sunan karavanın alanının küçük olması sebebi ile dikkat etmeniz gereken en büyük husus bu olabilir. Küçük ırk köpekler ve kuş gibi hayvanların yanınızda taşıması ve beslemesi oldukça kolay olduğu için bu konuda zorluk çekeceğini düşünmüyoruz. Ancak büyük ırk veya kedi gibi hayvanların uzun tatillerde aracın içinde eğer yanınızda taşıma imkanınız sürekli yok ise canının sıkılacağını söylemek isteriz.

Sosyalleşmek için bir fırsat olabilir.

İkinci olarak evcil hayvanlarınızın sizin anlayışınızda bir tatil düşünmesi olmadığını belirtmek isteriz. Kedi ve köpek gibi sürü psikolojisi içinde yaşayan ve alanlarına hükmetmeyi oldukça seven dostlarımızın yabancı mekanlarda biraz gerileceğini hatırlatmak isteriz. Eğer evcil hayvanınızın asosyallik gibi sorunları var ise kalabalık yerlerde kendi bölgeleri için savaşan diğer dostları ile karşılaşacağını hatırlatmak isteriz. Yeni dostlar edinmesi açısından iyi olabilir, fazla üstüne gitmemenizi tavsiye ederiz. Ancak bunun aksine kısa ve sessiz bir ortamda tatil yapmayı seçiyorsanız evcil hayvanınıza iyi gelebileceğini de unutmayın. 

Dostunuzun tüm ihtiyaçları hazır olmalı.

Dostunuzu tatile götürmeye karar verdiyseniz dikkat etmenizi önerdiğimiz bir diğer konu ise yedek mama ve hayvanınızın ihtiyaç duyacağı ilaçların temini oluyor. Hem civarda evcil hayvanınızın karşılaşabileceği kene veya diğer böcekler gibi sorunlara karşı hem de alerji gibi birtakım aksiliklerle karşılaşabilirsiniz. Karavan ile tatil sırasında veteriner bulma telaşına düşmemek için bu gibi tedbirleri alma konusunda önem göstermelisiniz. 

İşletmelere dikkat ederek ve araştırarak gidin.

Son olarak karavanınız ile kamping gibi yerlerde kalmak istiyorsanız önceden gideceğiniz yerin yetkilisi ile evcil hayvanınız konusunda konuşarak adım atmanızı tavsiye ederiz. Pek çok işletmenin evcil hayvanları kabul ederken, bazı işletmelerin buna izin vermediğini biliyoruz. Tercihinizi bu gibi işletmelerden yana yapabilirsiniz.

Evcil hayvanınız ile tatile çıkacak karavan arıyorsanız size yeni model araçlarımız ile yardımcı olmak için buradayız. Tatil tipinize en uygun karavan modellerine ulaşmak için buraya tıklayarak sitemizi ziyaret edebilirsiniz.