ShantiGO - Bolu Karavan Tatili - Yedigöller Milli Parkı

Türkiye Kamp Alanları

Bolu Karavan Tatili - Yedigöller Milli Parkı

Bolu Karavan Tatili - Yedigöller Milli Parkı

Bu yazımızda sizlere gittiğiniz her mevsimde farklı renk kombinasyonları ile karşılaşabileceğiniz, doğasıyla kendisine hayran bırakan Yedigöller Milli Parkından bahsetmek istedik.


Yedigöller Milli Parkı’na nasıl giderim?


1700 hektara yakın, oldukça büyük bir alan üzerine kurulu olan ve 1965 yılında Milli Park statüsü kazanarak koruma altına alınan bu eşsiz yer her ziyaretinizde ilk defa geliyormuş izlenimi yaratan nadir doğal mekanlar arasında diyebiliriz. Karadeniz Bölgesinde Bolu’nun Kuzeyinde ve Zonguldak ilinin Güneyinde yer alan Yedigöller’e, Mengen ilçesinden ulaşabiliyorsunuz. Bunun haricinde diğer ulaşım yolları İstanbul kara yolu üzerinden sağlanıyor. Ancak kış aylarında kar nedeni ile sadece Yeniçağa-Mengen-Yazıcık üzerinden ulaşım sağlanıyorken, kiraladığınız karavanın lastik seçimine ve zincir durumunuza dikkat etmenizi tavsiye ederiz. En ideal ziyaret zamanlarının Nisan ayının başından Kasım ayının ortalarına kadar olduğunu söylememiz gerekir. Zira Batı Karadeniz ikliminin hâkim olduğu Milli Park, kış aylarında oldukça serin olmakla beraber sıcaklıklar 1 derece civarına kadar inebiliyor.


Karavan kiralaması yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli hususlardan birisi aracın lastik seçimidir. Tüm detayları sizinle paylaştığımız yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.




Nelere dikkat etmeliyim?


7 adet birbirinden güzel heyelan gölünden adını alan Yedigöller Milli Parkı’nın ülkemizde bulunan ve bilimsel çalışmalar için kullanılan doğa harikalarından birisini olduğunu belirtmek isteriz. Orkide, zambak ve 250’ye yakın bitki türünü bünyesinde barındırmaktadır. Hayvan popülasyonu açısından da oldukça zengin olan bölgede geyik, karaca, domuz, ayı, kurt, tilki ve yüzün üzerinde kuş türüne rastlamanız mümkün. Oldukça büyük olan Milli Park sınırının içinde kaybolma, tehlike durumlarına ve yaban hayvanlarına karşı tek başınıza gezerken tedbirli olmanızı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Göl tabanından çıkan suların orman arazisi üzerinde belirli belirsiz oluşturduğu bataklara da kesinlikle dikkat etmekte fayda var.


İçerisinde Yedigöller Milli Parkı’nın da bulunduğu göl kenarında karavan tatili yapabileceğiniz yerlerden bahsettiğimiz yazımızı buradan okuyabilirsiniz.


Ne gibi aktiviteler yapabilirim?


Diğer yazlık kamp alanlarına kıyasla popüler aktiviteler yapma imkanınız olmasa bile daha önce belirlenmiş rotalarda yürüyüş, balık tutma ve doğa fotoğrafı çekme oldukça popüler. Yakınlarda bir de ülkemizin ilk alabalık üretme ve geyik üretme tesislerinin bulunduğunu söylemek isteriz. Merkez üzerinden gelirken civarda alışveriş imkanı olmadığı için tedbirli gelmenizde kesinlikle fayda var. Sezon tarihlerinde civardaki köylülerin yol üzerinde yöresel ürünlerini sattıklarını biliyoruz ancak kış döneminde gitmek isterseniz yalnız olacağınızı söylemek isteriz. En önemli uyarımız ise orman içerisinde ateş yakmanın kesinlikle yasak olduğu. Kamp alanında belirlenmiş bölgelerde belirli saatler arasında buna izin veriliyor.


Bizce Türkiye’nin en nadir alanlarından birisi olan Yedigöller Milli Parkı gezip görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Sen de bu tatil için donanımları uygun bir karavan kiralamak istiyorsan buraya tıklayarak bize tüm sorularını sorabilir ve karavan modellerimizi inceleyebilirsiniz.