ShantiGO - Artvin Karavan Tatili - Şavşat Balıkgöl

Türkiye Kamp Alanları

Artvin Karavan Tatili - Şavşat Balıkgöl

Artvin Karavan Tatili - Şavşat Balıkgöl

Ülkemizde popüler kamp yerlerinin yanında doğa ile iç içe olabileceğiniz pek çok lokasyon bulunuyor. Bunlardan bir tanesi de Türkiye’nin göl kenarında kamp yapılabilecek en güzel yerlerinden olan Şavşat’da bulunun Balık Göl diyebiliriz.

 

Türkiye’de göl kenarında kamp yapabileceğiniz en güzel 5 farklı lokasyondan bahsettiğimiz yazımıza buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Şavşat Balık Göl’e nasıl gidebilirim?

 

Artvin merkezden 65 Şavşat’dan ise 26 kilometre mesafede bulunan Balık Göl’e aracınız ile oldukça kolay bir şekilde ulaşmanız mümkün. Kesin lokasyon tahmini için internet üzerinden navigasyon kullanmanızı öneriyoruz. Rakım olarak 2000 metre civarında bulunan göl için kış aylarında giderken kar nedeni ile dikkatli olmakta fayda var. Aracınızda kar lastiği veya zincir olmadan çıkmamanızı öneriyoruz. Konum olarak Artvin’de bulunan Karagöl’e oldukça yakın bulunduğu tatil planınızı buna göre ayarlayabilirsiniz.

 

Şavşat Karagöl ile ilgili yazdığımız yazıya buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

 

Balık Göl nasıl bir yer?

 

Diğer turistik alanlara göre senenin belli zamanlarda oluşan yoğunluk dışında genel itibari ile oldukça sakin bir mekan olduğunu söyleyebiliriz. Şehirden kaçmak ve doğa ile baş başa kalmak için oldukça ideal bir konum olan Balık Göl, kahvenizi yudumlarken kitabınızın sayfalarını çevirebileceğiniz huzurlu bir mekan diyebiliriz. Herhangi bir mevsim de göl içerisinde yüzme gibi bir aktiviteyi dip yüzeyi balçık olduğu için tavsiye etmiyoruz. Ve doğası sebebi ile civarda yabani hayatın olduğunu aklınızdan çıkarmayınız.



 

Balık Göl’de neler yapabilirim?

 

Göl kenarında bir adet pansiyon ve kafe hizmeti veren işletme olsa da uzun soluklu kalışlarınız için karavanınızın elektrik durumunu iyi hesaplamalısınız. Bilgimiz olmamakla beraber belki işletmeden rica edilerek ücreti karşılığında hat çekmek mümkün olabilir. Merkezden uzakta olduğu için civarda kalabalık bir yerleşim bulunmuyor ve market gibi olanaklar mevcut değil. Balık Göl’e gelirken tüm ihtiyaçlarınızı almanızı tavsiye ediyoruz. Göl kenarındaki işletmede gelen ziyaretçiler için tuvalet ve temiz su imkanı da var. Etrafta yapılabilecek aktiviteler ise 1 kilometrelik genişliğe sahip olan göl çevresinde gezmek, ormanlık alanda kaybolmamaya dikkat ederek trekking turları yapmak ve bu anları ölümsüzleştirmek adına bol bol fotoğraf çekmek diyebiliriz.

 

Sen de ülkemizdeki tüm zorlu arazi koşullarında dilediğin yerde kamp yapma hayalini kuruyorsan firmamızda bulunan ve zenginleştirilmiş lastikler ile hemen her yere kolayca gidebileceğin araç modellerime bakmanızı tavsiye ederiz. Bize ulaşmak ve tüm araç modellerimizi gözden geçirmek için buraya tıklayabilirsin.